離教者之家

不甘寂寞

1 [2] >
沙文 2023/4/2 03:28
修女歌后还俗变身美艳服务员 强调未有抛弃信仰

2014年以清亮美声震撼全球、夺下歌唱节目“意大利好声音”(The Voice)冠军的修女克利斯蒂娜史库夏(Cristina Scuccia),当年她穿着修女服在台上跟着音乐起舞,爆发力的嗓音感动无数观众及评审,影片甚至已经超过1.1亿人次观看,没想到本月20日她宣布目前已经还俗,现在在西班牙当服务员,消息一出震惊网民。

还记得2014年在意大利歌唱节目上,唱着节奏蓝调歌手Alicia Keys作品《No One》的修女克利斯蒂娜史库夏吗?史库夏当年夺下冠军后,曾发行一张唱片,其中翻唱麦当娜经典名曲《Like a Virgin》,并且献给天主教教宗方济各(Pope Francis),曾面临意大利天主教会传统教派的严厉批评。2004年6月5日修女史库夏在歌唱节目“意大利好声音”中的最后比赛卖力献唱。AP资料图

如今34岁的史库夏本月20日以全新形象登上意大利真人骚,宣布自己已经还俗,现在在西班牙当服务员,并且仍希望朝发展歌唱事业前进。

史库夏当天穿了一件红色套装,脚踩高跟鞋,脸上画起精致的妆容,还穿了鼻环,一改过去朴素的样貌,与修女形象完全不一样,打扮起来的她令人惊艳。不过史库夏强调仍信仰上帝,没有因此抛弃信仰,至今所经历还是非常感谢,自己也从来不后悔当了15年的修女,坦言修女的身份一直存留在心中,自己也经历过美妙的旅程,表示那是一生中最美好的岁月。

消息一出不少网民Twitter留言表示“修女也疯狂”、“在哪里当服务生,我想去”、“变得好漂亮,完全是不同人”。
旁觀者 2023/4/2 09:17
稍有點理性嘅人,當服務員總算自食其力,行得正、企得正,好過搞傳銷、呃人嘅「修女」多多啦。
沙文 2023/4/2 09:25
回覆 2# 旁觀者
您去幫襯記得tip her well. 幫我畀埋
旁觀者 2023/4/2 09:30
冇問題。
leefeng 2023/4/2 09:51
在旁邊其他三個修女唔知做咗乜呢?
沙文 2023/4/2 09:57
修女數量同樓價一橡正急降,不過這幾位冇待獎所以冇人care.
https://www.sltrib.com/religion/ ... an-womens-magazine/
beebeechan 2023/4/2 20:51
修女數量同樓價一橡正急降,不過這幾位冇待獎所以冇人care.
沙文 發表於 2023/4/2 09:57

會唔會V型反彈?
沙文 2023/4/3 16:10
其實耶穌洩露咗國家機密,現正接受調查,所以咁耐唔能夠再臨。

佢話第日在天國冇得嫁人,像天上的使者一樣。

屌咁即係做修女啫?既然第日一定有得做修女,使乜咁早做呢?您駛憂遲啲冇得做?

所以而家女仔諗通咗。唔會反彈了,睇下下一個支持位喺邊啦
beebeechan 2023/4/3 22:19
佢話第日在天國冇得嫁人,像天上的使者一樣。

屌咁即係做修女啫?既然第日一定有得做修女,使乜咁早做呢?您駛憂遲啲冇得做?
沙文 發表於 2023/4/3 16:10

咁第日天國財富你用之不盡, 唔使憂無$$$洗...
少,.....你依家又使乜卦住搲銀呢
下流寄生虫 2023/4/4 01:18
少,.....你依家又使乜卦住搲銀呢 ...
beebeechan 發表於 2023/4/3 22:19

李也不甘寂寞哉

几度黄玫发花待{或栽}【人老珠黄又霉又叹n春代春袋春待痕痒很痒阴《后阴》痒困难耐发花癫等等等等等待 “调理” 如灾】

一支红杏出墙来

SEO tag,成语对联诗

符合沙老大常常提醒(谢谢)之平仄。
沙文 2023/4/4 02:02
少,.....你依家又使乜卦住搲銀呢 ...
beebeechan 發表於 2023/4/3 06:19

我冇卦住搲銀喎。不過天主係都要醒畀我,我都冇辦法。您幫我代禱叫佢唔好畀咁多我啦,啱啱夠犬子打跛腳唔憂食十世咪算咯

你們仰觀天空的飛鳥,牠們不播種,也不收穫,也不在糧倉裏屯積,你們的天父還是養活牠們;你們不比牠們更貴重嗎?
beebeechan 2023/4/4 03:17
我冇卦住搲銀喎。不過天主係都要醒畀我,我都冇辦法。
沙文 發表於 2023/4/4 02:02

你都有啲慧根架
知道若天主唔俾你, 你搲極都唔夠使....white搲
沙文 2023/4/4 04:23
係呀,所以我冇自卑咖。您估elon musk真係識搲銀過我咩?不過係天主醒佢嘅啫
beebeechan 2023/4/4 04:51
係呀,所以我冇自卑咖。您估elon musk真係識搲銀過我咩?不過係天主醒佢嘅啫 ...
沙文 發表於 2023/4/4 04:23

你成日同佢比身家, 點解佢有100個德納你只得一個咁。。。
唔自卑, 都自悲哩

(其實天主對你不薄喇喎)
沙文 2023/4/4 04:52
我明知天主向來大細超,係冇得變的。接受咗咖啦
beebeechan 2023/4/4 04:54
我明知天主向來大細超,係冇得變的。接受咗咖啦
沙文 發表於 2023/4/4 04:52

係有大細超架。。
你有「大超」不滿足唶

睇番, 你碌超大碌過唔少人架哩
沙文 2023/4/4 05:08
我冇不滿喎。我悲天憫人戥天竺唔知乜種性唔抵啫,天主都應該稍為大超下佢地。
beebeechan 2023/4/4 05:11
我冇不滿喎。我悲天憫人戥天竺唔知乜種性唔抵啫,天主都應該稍為大超下佢地。 ...
沙文 發表於 2023/4/4 05:08

印度佬信耶穌, 就無種性架哩
果牙過到基督徒多, 種性問題便消失了。
沙文 2023/4/4 05:26
我讀書不多您不要騙我。乜佬信耶穌都係有大細超。
beebeechan 2023/4/4 06:04
我讀書不多您不要騙我。乜佬信耶穌都係有大細超。
沙文 發表於 2023/4/4 05:26

唔係大細超到要「戥佢唔抵」就奧畸架喎, 呢啲係各有長短, 各有所長唶
正如你識潛水, 我唔識, 我唔會戥我唔抵
我打洪拳, 你唔識, 你亦唔會戥你唔抵
沙文 2023/4/4 06:35
咁又係,我揸住個donut一路行一路食,見到有乞兒仔喺街邊就餓死,我都係咁講
“各有所長啫,死僆仔您唔恨得咁多。”
佢斷氣時,我做好心幫佢抹乾凈見到donut流出的口水。
1 [2] >

返回首頁 | 登錄 | 註冊