離教者之家

烏克蘭炸俄羅斯莫斯科教堂

1 [2] [3] >
匿名 2023/7/27 18:04
乌克兰宣布一周内收复16平方公里 承认夜袭莫斯科

基辅今天周一宣布,上周从俄军手中夺回了乌东和乌南超过16平方公里的领土,并承认昨夜袭击了莫斯科。据乌克兰副防长说,反攻两个月以来,乌军解放了227平方公里领土。

据法新社7月24日发自基辅的报道,乌克兰国防部副部长马利亚尔(Ganna Maliar)对乌克兰电视台说:"在这一周内(......),巴赫穆特地区解放了4平方公里",南部解放了"12.6 平方公里"。

乌克兰国防部副部长对乌军上周取得的"成功"表示高兴。她补充说,自6月初开始反攻以来,基辅军队已"解放"了乌东巴赫穆特地区35 平方公里和乌南192.1平方公里的领土。

她还说,俄军上周"向库皮扬斯克(东北部)发起攻击,旨在将我军部队逼退到奥斯基尔河以外,并寻找我军防御的薄弱环节"。

最近几天,俄军声称在这一地区略有进展,特别是宣布控制了一个火车站。俄罗斯总统普京周日表示,乌克兰的反攻"已经失败"。

基辅承认袭击莫斯科

今天周一乌克兰宣布对昨夜针对莫斯科的无人机袭击事件负责。法新社说,这一攻击表明了俄罗斯首都的脆弱性,同时克里米亚和乌克兰敖德萨地区也遭到了俄军新的袭击。

一名不愿透露姓名的乌克兰国防消息人士告诉法新社,对莫斯科的袭击是乌克兰"军事情报局GUR的一次特别行动"。

乌克兰总统泽连斯基(Volodymyr Zelensky)之前承诺对俄罗斯在周末袭击敖德萨(造成两人死亡和一座大教堂被毁)进行报复。

俄罗斯军队谴责昨夜的两起袭击行动是“恐怖主义行为",并声称两架乌克兰无人机已被击落并坠毁,未造成人员伤亡。
匿名 2023/7/27 18:06
烏軍唔炸軍事設施和政府,竟然選炸莫斯科教堂,神在那兒?
旁觀者 2023/7/27 22:36
又一個屁眼教主冇料到嘅鐵證!
自己竇口都被拆, 平時話唔信佢嘅又劏又殺嘅威風去咗邊?
上流寄生族 2023/7/28 01:23
又一個屁眼教主冇料到嘅鐵證!
自己竇口都被拆, 平時話唔信佢嘅又劏又殺嘅威風去咗邊? ...
旁觀者 發表於 2023/7/27 22:36
同意爷爷。

&
经病自己竇口都被拆, 平時話信佢嘅全在全能嘅教徒去咗邊?

leefeng 2023/7/28 11:02
神連自己用來讓人拜果個竇都保護不了,似乎冇乜能力保護人囉!
beebeechan 2023/7/28 11:28
神連自己用來讓人拜果個竇都保護不了,似乎冇乜能力保護人囉!
leefeng 發表於 2023/7/28 11:02

係囉, 諗住去投靠佛祖觀音...點知佢都唔好得多...共慘黨員嚟

世界最高「滴水觀音像」!花8千萬建好…轟一聲變廢墟

呢次, 哈佛會唔會改信五星教?

(白痴..冇得醫)
leefeng 2023/7/28 12:41
係囉, 諗住去投靠佛祖觀音...點知佢都唔好得多...共慘黨員嚟

世界最高「滴水觀音像」!花8千萬建好 ...
beebeechan 發表於 2023/7/28 11:28

觀音又好,彌勒佛又好,似乎都冇吹牛過佢地係 全能 (能防炸彈),全知(知道炸彈來了)喎!
耶神既然吹得咁口響,又全知,又全能,一樣炸到七零八落嘅?
bbchan果然又再證明佢自己係白痴..冇得醫!

.

jimmychauck 2023/7/28 18:25
聖殿公元70年都拆到冇兩塊石疊起,炸座東正教教堂開心到要打飛機,有趣有趣...
dior13dior13 2023/7/28 19:51
回覆 8# jimmychauck

沒什麼,蓋教會的錢你們要付而已

你們給的也高興罷了
jimmychauck 2023/7/28 20:04
刀劍無眼,省得有人一天到晚說基督教帶來帝國主義入侵,帶來戰爭血腥歷史罪行乜乜乜。
dior13dior13 2023/7/28 20:22
回覆 10# jimmychauck

因為繁殖的快嘛,你們繁殖不就是為了幫耶和華打聖戰,鑽更多的錢,蓋更大的教堂忽悠百姓。
beebeechan 2023/7/28 21:01

真係同佛唔同命...點解呢啲佛又可以身光頸靚呢?
我十米高就係違規, 佢80米高就可以去威?
分別在那裡呢?

國家唔係滅佛, 弘佛功德無量!
旁觀者 2023/7/28 23:21
BB仔, 冇料到又講東講西. 人家講緊你"全知", "全善", "全能"嘅"天主"係條廢柴, 講就威, 實際係契弟!
佛冇話自己係"全知", "全善", "全能".
beebeechan 2023/7/29 01:02
BB仔, 冇料到又講東講西. 人家講緊你"全知", "全善", "全能"嘅"天主"係條廢柴, 講就威, 實際係契弟!
佛冇話 ...
旁觀者 發表於 2023/7/28 23:21

我都係講緊話有間教堂被炸, 所以個神就唔係全能全知..
咁佛觀音待遇仲衰, 根本無能無知?

我都係跟箴言教導:「要照愚昧人的愚妄話回答他,免得他自以為有智慧。」
leefeng 2023/7/29 01:16
我都係講緊話有間教堂被炸, 所以個神就唔係全能全知..
咁佛觀音待遇仲衰, 根本無能無知?

我都係跟箴言教 ...
beebeechan 發表於 2023/7/29 01:02

全能全知的神的教堂被柞,應該學下不是自稱全能全知的老君台,可以讓你們吹牛一下吖馬對不?
beebeechan 2023/7/29 01:54
全能全知的神的教堂被柞,應該學下不是自稱全能全知的老君台,可以讓你們吹牛一下吖馬對不? ...
leefeng 發表於 2023/7/29 01:16

咁要重溫一下你既屎料集之#17

屎料集 (17)
https://m.exchristian.hk/forum/index.php?action=thread&tid=14463&extra=page%3D1&page=5

歷久常臭
抽刀斷水 2023/7/29 13:17
全能全知的神的教堂被柞,應該學下不是自稱全能全知的老君台,可以讓你們吹牛一下吖馬對不? ...
leefeng 發表於 2023/7/29 01:16

唔駛去咁遠,澳門大三巴,咪又係教堂火燭燒完又燒,先燒剩個牌坊囉。
匿名 2023/7/29 14:25
真係同佛唔同命...點解呢啲佛又可以身光頸靚呢?
我十米高就係違規, 佢80米高就可以去威?
分別在那裡呢? ...

唔同地方,唔同官員,都有唔同的作風。
匿名 2023/7/29 14:33
係囉, 諗住去投靠佛祖觀音...點知佢都唔好得多...

世界最高「滴水觀音像」!花8千萬建好…轟一聲變廢墟

宇宙無神佛,不,係宇宙無世人所講的神佛

宇宙有神,但不會係任何人或任何宗教所講所指的神

人類連神都見唔到,更談不上可以了解神,知道神的屬性啦。

一切關於神的屬性、神所喜愛或厭惡的東西,都係人類的想象
旁觀者 2023/7/29 22:32
我都係跟箴言教導:「要照愚昧人的愚妄話回答他,免得他自以為有智慧。」
beebeechan 發表於 2023/7/29 01:02

妖書話:那没有看見就信, 是有福的.
你真有"福"嘞.
beebeechan 2023/7/29 23:02
唔同地方,唔同官員,都有唔同的作風。
Guest from 124.217.137.x 發表於 2023/7/29 14:25

你話中央無管治能力?
各地有山寨王出垷?

習總要你去飲咖啡矣
1 [2] [3] >

返回首頁 | 登錄 | 註冊