離教者之家

飲水思源,感念猶太人

< [1] [2] 3 > [42]
beebeechan 2023/10/8 21:44
恩將仇報

發動是此襲擊的哈瑪斯領䄂:Yahya Sinwar

是2011年以色列與哈瑪斯人質交換計劃, 以1026個哈瑪斯囚犯換回一個以色列兵。 (明顯係慈悲大贈送嚟喇)

可是, 有人以怨報德。

看來, 日後還要有不少自己的同胞為此「勝利」賠上性命, 代罪羔羊。
旁觀者 2023/10/8 22:29
「上帝將他們(異族)交給你(以色列人)擊殺,那時你要把他們滅盡,不可與他們立約,也不可憐恤他們。不可與他們結親,……。」《申命記》7:2   
    你最好去以色列俾猶太佬殺死,以完成「上主」嘅意願!
leefeng 2023/10/8 23:47
聖經包括了舊約和新约两部分,猶太人只守舊約,不接受新約。每當我們去以色列旅行,看到猶太人遵守舊約律法 ...
逃出魔幻紀 發表於 2023/9/25 10:50

飲水思源,感念猶太人的基督教徒,還不快快去以色列國用實際支援?
以色列軍遭南北夾攻,耶穌應該出手啦,快快用手捉住d火箭炮,否則神的選民冇神庇佑,在世人的面前,神話謊言揭穿,教堂執笠,教徒一樣冇面!
感念猶太人的基督教徒快快去以色列幫拖,神必賜你天堂VIP座位,耶穌左邊右邊任揀。

.
leefeng 2023/10/8 23:58
神的選民以色列人竟然冇厘神聖? 咁乞人憎嘅?
又係被迫害了?
巴勒斯坦,敘利亞,黎巴嫩,約旦,…也不看在聖經的面子上,「神的應許之地」乖乖認命!

.
leefeng 2023/10/9 00:14
恩將仇報

是2011年以色列與哈瑪斯人質交換計劃, 以1026個哈瑪斯囚犯換回一個以色列兵。 (明顯係慈悲大贈送嚟喇)

可是, 有人以怨報德。

看來, 日後還要有不少自己的同胞為此「勝利」賠上性命, 代罪羔羊。
beebeechan 發表於 2023/10/8 21:44

有一天,有人拎住本書入你屋企,話你間屋係「神的應許之屋」,打到你半死,搶咗你間屋,用1026蚊換你一間屋(明顯係慈悲大 贈送嚟喇)

.
beebeechan 2023/10/9 00:52
有一天,有人拎住本書入你屋企,話你間屋係「神的應許之屋」,打到你半死,搶咗你間屋,用1026蚊換你一 ...
leefeng 發表於 2023/10/9 00:14

你呢啲對中東歷史一嚿雲, 根本唔知發生過乜事, 不知始末。
得把死人口亂唱。

等老師教你一課:
二戰結束後中東, 北非回教國家紛紛獨立, 同時驅逐境內猶太人離開。(回教徒對非回教信仰的一貫手段)

聯合國於是劃出巴勒斯旦一片土地來收容大批難民。
這片土地(今日的以色列)實在是當時中東一個大規模的猶太人集中營而已。

不是你說的
有人拎住本書入你屋企,話你間屋係「神的應許之屋」,打到你半死,搶咗你間屋

可是, 驅逐猶太人就齊心, 卻没有一個回教國家肯收留巴勒斯旦這片土地上住著的「回教兄弟」。
(因為是不同支派, 淨係什葉, 遜尼派自己都打崩頭)

====
B按: leefeng 呢啲乜都唔識既, 聲卻多, 十講9.5都係錯.....真係唔好笠亂愛國, 應送去維吾爾人的再教育營深造
leefeng 2023/10/9 01:21
你呢啲對中東歷史一嚿雲, 根本唔知發生過乜事, 不知始末。
得把死人口亂唱。

等老師教你一課:
二戰結束 ...
beebeechan 發表於 2023/10/9 00:52

鬼打鬼!你們個神真是了不起,「萬物萬事都是神創造」,
神創基督教,又同源同宗創出個回教出來打自己,真是神力無邊!

「巴勒斯坦」是「神的應許之地」,不要扯去中東歷史,講返神話故事,講返基督教徒「感念那些舊約時期在天主的引領下,為耶穌基督的救世工程添磚加瓦的猶太人」, 你一樣得把死人口亂扯一通!
我對中東歷史冇興趣,只是基督教的「奸淫擄掠」扯了我入這個主題吧了!

.
beebeechan 2023/10/9 01:29
我對中東歷史冇興趣
leefeng 發表於 2023/10/9 01:21

唔係無興趣
係無認知

即係你都唔曉打哥爾夫, 你憑乜春嚟評tigerwood既球技
leefeng 2023/10/9 01:39
唔係無興趣
係無認知

即係你都唔曉打哥爾夫, 你憑乜春嚟評tigerwood既球技 ...
beebeechan 發表於 2023/10/9 01:29

基督教性侵,殺戮,侵略,出反智黃畜基督教徒,憑呢d嚟評,夠未?
我一個又話無認知啫,成個離教網既出現,唔通抽刀又是無認知?
beebeechan 2023/10/9 01:41
基督教性侵,殺戮,侵略,出反智黃畜基督教徒,憑呢d嚟評,夠未?
我一個又話無認知啫,成個離教網既出 ...
leefeng 發表於 2023/10/9 01:39

想翕乜春
狗同鴿講
beebeechan 2023/10/9 03:48
「巴勒斯坦」是「神的應許之地」
leefeng 發表於 2023/10/9 01:21

真係要

學人講「神的應許之地」,
睇睇經上說「神的應許之地」, 給12支派的地方

覆蓋了今日約旦, 敍利亞, 黎巴嫩...
今日以色列既地, 只係「神的應許之地」既一勿。

唔識野唔好話人楂住本聖經返嚟搶地。

#47既圖, 一班爛身爛世既難民, 會有幾好打可以嚟搶到地?
leefeng 2023/10/9 08:19
真係要

學人講「神的應許之地」,
睇睇經上說「神的應許之地」, 給12支派的地方

覆蓋了今日約旦 ...
beebeechan 發表於 2023/10/9 03:48

哈哈哈,原來「神的應許之地」覆蓋了今日約旦, 敍利亞, 黎巴嫩...呀?難怪約旦, 敍利亞, 黎巴嫩.今日拿拿聲幇拖夾攻以色列,原來為了保衛自己家園? 正常人應該大力支持!
leefeng 2023/10/9 08:24
想翕乜春
狗同鴿講
beebeechan 發表於 2023/10/9 01:41

原来你睇唔明?
beebeechan 2023/10/9 11:17
原來為了保衛自己家園? 正常人應該大力支持!

leefeng 發表於 2023/10/9 08:19

衝入以色列, 擄幾個美女回家享用...

中東曱甴你就拍手叫好?....
抽刀斷水 2023/10/9 16:12
點收科?

以巴流血衝突至今逾1100人死亡

以巴新一輪流血衝突持續,至今雙方合共超過1100人死亡。巴勒斯坦武裝組織哈馬斯脅持至少100名人質。

以軍說,過去一晚,打擊加沙500多個目標,士兵亦在加沙周邊7至8個地點持續與巴勒斯坦武裝分子戰鬥。以色列政府周日正式向哈馬斯宣戰,總理內塔尼亞胡說,民眾要為一場漫長而艱難的衝突做好準備。

聯合國人道主義協調廳說,衝突爆發以來,加沙有超過12萬3千人流離失所,7萬3千人在學校棲身。

https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1722379-20231009.htm
匿名 2023/10/9 16:15
回覆 抽刀斷水

以色列話會消滅哈馬斯
哈馬斯也話會消滅以色列

呢場戲大家食定花生,睇下「神」會幫邊邊?
抽刀斷水 2023/10/9 16:19
回覆 57# Guest from 203.145.89.x

神梗係會幫武器勁啲嗰邊啦,我初看哈馬斯武器仍好弱,否則就唔會集中搞平民啦。
beebeechan 2023/10/9 22:21
回覆  Guest from 203.145.89.x

神梗係會幫武器勁啲嗰邊啦,
抽刀斷水 發表於 2023/10/9 16:19

唔一定架
如戶藉紀中, 梅瑟派12探子到客納罕地, 回報說他們有戰車, 又有巨人, 武器精良, 兵有戰甲...叫梅瑟千祈唔好入客納罕啊!
神都係幫咗猶太人喎
旁觀者 2023/10/9 23:01
聯合國於是劃出巴勒斯旦一片土地來收容大批難民。
這片土地(今日的以色列)實在是當時中東一個大規模的猶太人集中營而已。
beebeechan 發表於 2023/10/9 00:52

"應許之地"說明這片土地, 本不屬於猶太佬, 你住入人家地方, 人家准許, 叫移民, 不許便叫侵略.
旁觀者 2023/10/9 23:07
唔識野唔好話人楂住本聖經返嚟搶地。
beebeechan 發表於 2023/10/9 03:48

字都未識, 你識嘢?
佔人地方還聲大夾惡, 這就是基督邪教的"真理"!
< [1] [2] 3 > [42]

返回首頁 | 登錄 | 註冊