離教者之家

投訴:呢個主題#17有色情內容 請處理

1 [2] >
kam 2023/9/29 01:18
https://exchristian.hk/forum/vie ... &extra=page%3D1
抽刀斷水 2023/9/29 09:48
看來未到18禁程度。
beebeechan 2023/9/29 09:49
看來未到18禁程度。
抽刀斷水 發表於 2023/9/29 09:48

咁條kam會唔會智商18下...腦囟未生埋嗰啲
抽刀斷水 2023/9/29 11:22
回覆 3# beebeechan

你做咗智商測試未呢,有幾多呀?
kam 2023/9/29 14:09
看來未到18禁程度。
抽刀斷水 發表於 2023/9/29 09:48

有偏幫縱容之嫌
kam 2023/9/29 15:17
#3係基督徒見證
講完色情內容完全不知羞恥
仲喺度發表廢話
抽刀斷水 2023/9/29 22:17
有偏幫縱容之嫌
kam 發表於 2023/9/29 14:09

除了按照你的投訴意願之外,你認為我如何可以洗脫這個嫌疑?
beebeechan 2023/9/29 22:51
抽刀斷水 發表於 2023/9/29 22:17

慕道抽現在有無明白, 世人對神諸多要求, (而且是不同標準的要求), 要消滅呢個嗰個, 不要打風, 唔想地震, 無covid...無不治之症....
如不如願就話:挑..都無神, 神唔係真...!!

係幾咁膚淺, 無聊未有?
抽刀斷水 2023/9/29 23:44
回覆 8# beebeechan

要求同祈禱、禱告、祈求,本質上有咩唔同呢?
beebeechan 2023/9/29 23:51
回覆  beebeechan

要求同祈禱、禱告、祈求,本質上有咩唔同呢?
抽刀斷水 發表於 2023/9/29 23:44

很多人把「要求」都放到祈禱中。。。
所以把祈禱的功能, 目的 都變質了
(祈禱。。就是與神說話而已。 若你愛人每次同你說話, 都只是要求, 要買LV,要去日本, 要礸戒, 屋企要豪裝一下。。。。呢啲只係麻忍煩) 

———

B按: 當人怨神不理人, 不依從他的要求, 祈求時。。又有無諗過神對人的要求, 祈求。。。佢地有無依從過?
抽刀斷水 2023/9/29 23:54
都係跟返聖經道德標準不可殺人黎做祈求啫,打風黑雨令生靈堡炭,咁又唔啱呀?

係咪想講天主既道德不等於人的道德,天主殺人絕無問題?
beebeechan 2023/9/30 00:00
都係跟返聖經道德標準不可殺人黎做祈求啫,打風黑雨令生靈堡炭,咁又唔啱呀?

係咪想講天主既道德不等於人 ...
抽刀斷水 發表於 2023/9/29 23:54

乜依家啲兇殺案, 查明係天主係兇手咩?
定係見到天上有隻手伸落嚟斬人
beebeechan 2023/9/30 00:03

係咪想講天主既道德不等於人 ...
抽刀斷水 發表於 2023/9/29 23:54

咁嗰條亞kam都係要求唔好講鹹野, 唔好屌, 少尻走閪, 唔好插屎眼唶
有道德標準喎...你又唔騷佢既
抽刀斷水 2023/9/30 17:16
咁嗰條亞kam都係要求唔好講鹹野, 唔好屌, 少尻走閪, 唔好插屎眼唶
有道德標準喎...你又唔騷佢既 ...
beebeechan 發表於 2023/9/30 00:03

我又無天主咁全能全知喎,見到天災殺人都可以袖手旁觀,我仲畀教徒話我唔應該咁祈禱添。
kam 2023/9/30 18:19
抽刀斷水 發表於 2023/9/29 22:17

起碼是勸喻吧
beebeechan 2023/9/30 21:32
我又無天主咁全能全知喎,見到天災殺人都可以袖手旁觀,我仲畀教徒話我唔應該咁祈禱添。 ...
抽刀斷水 發表於 2023/9/30 17:16

之前都講過, 在這版的小範疇內, 你是全能的。
不然, 條kam友都唔使向你訴求, 祈求, 禱告喇。
你見到屌, 閪, 屎窟窿都可以䄂手旁觀。
beebeechan 2023/9/30 21:33
起碼是勸喻吧
kam 發表於 2023/9/30 18:19

祈求無效 你係咪可以話本網, 本版....根本無版主, 網主....不存在的??
抽刀斷水 2023/9/30 23:47
回覆 17# beebeechan

我都勸下你唔好咁鹹濕啦。
beebeechan 2023/10/1 01:45
回覆  beebeechan

我都勸下你唔好咁鹹濕啦。
抽刀斷水 發表於 2023/9/30 23:47

咁即係有有偏幫縱容(屌, 閪, 屎勿窿)之嫌
beebeechan 2023/10/1 02:35
我又無天主咁全能全知喎,見到天災殺人都可以袖手旁觀,我仲畀教徒話我唔應該咁祈禱添。 ...
抽刀斷水 發表於 2023/9/30 17:16

其實你係同意, 想信天主是全能, 全知....(好過嗰啲唔認同天主全能全知既不慕道者)。
只係唔明白點解天主會「䄂手旁觀」而已。
抽刀斷水 2023/10/1 13:29
回覆 20# beebeechan

又或者天主唔係袖手旁觀,只係唔係全能,全知。
1 [2] >

返回首頁 | 登錄 | 註冊