離教者之家

堪輿學界贏返一鋪

抽刀斷水 2024/7/14 14:50
特朗普遇刺︳楊天命年初批中 特朗普犯太歲 有生命危險兼中槍?
更新日期: 2024年7月14日週日 上午10:59

前美國總統特朗普當地周六晚喺美國賓夕法尼亞州拉票時,被埋伏附近嘅槍手開槍射傷,特朗普表示自己冇大礙,當時感到右耳上方被擊中。槍擊事件至少有一名民眾喪生,而涉嫌槍手亦已經死亡。

今年美國將舉行大選,特朗普遇刺事件震驚全球。事發後有網友搵到今年過年前,命理專家楊天命為杜汶澤網上節目做嘉賓講龍年運程嘅片段,原來楊天命師傅一早講中特朗普會出事。

楊天命喺節目中提到,生肖屬狗嘅特朗普喺龍年犯太歲,但就有機會再當選美國總統。不過楊天命同時補充,特朗普「會有生命危險」。杜汶澤隨即追問會發生咩事,仲話會唔會好似已故美國總統甘廼迪咁中槍,楊天命就舉出3個可能︰心臟問題、腸癌以及開槍事件。杜汶澤話呢3個可能範圍好闊,楊就回應「點闊呀!呢3樣嘢好難中架大佬!」。結果楊天命又真係不幸言中,好在特朗普冇生命危險,唔少網民都留言讚師傅好準。至於特朗普會否一如楊天命所講真係再次當選?11月大選後自有分曉。

https://hk.news.yahoo.com/%E7%89 ... C%9F-025943662.html
beebeechan 2024/7/14 23:02
特朗普遇刺︳楊天命年初批中 特朗普犯太歲 有生命危險兼中槍?

...
抽刀斷水 發表於 2024/7/14 14:50

咁同印度有個耶穌像滴水, 就嗱嗱聲話係神蹟....有無唔同咁呢?

好似買條六合彩 , 我買時都無諗住會中, 但又中咗喎, 咁也文也武一番都係正常反應嚟
beebeechan 2024/7/14 23:03

...
抽刀斷水 發表於 2024/7/14 14:50

有關天主教既「神蹟」就拎乜乜科學解釋出嚟

去到占卜, 就無哂科學喎。

楊天命喺節目中提到,生肖屬狗嘅特朗普喺龍年犯太歲,但就有機會再當選美國總統。不過楊天命同時補充,特朗普「會有生命危險」。杜汶澤隨即追問會發生咩事,仲話會唔會好似已故美國總統甘廼迪咁中槍,楊天命就舉出3個可能︰心臟問題、腸癌以及開槍事件

第一個「有機會再當選美國總統」唔使講, 實中, 只要出嚟參選就是「有機會」。 人人都知今年美國大選。

心臟, 腸癌....上了年紀的人, 中既機會都唔少。尤其係心臟。

至於開鎗.....都係政客常遇到既事, 如果唔係, 又使乜現埸早佈署持鎗特工, 神鎗手, 嗱嗱聲對兇手一鎗斃命?!

再者:
楊天命喺節目中提到,生肖屬狗嘅特朗普喺龍年犯太歲

犯太歲唔係只睇出生年月, (呢樣係網上都搵到老特邊年邊日出世)
之不過, 出生既時辰, 八字....就應該老特自己都無紀錄,
咁亞楊師傅又點算出「犯太歳」先,
粗略計得出都唔方準喇。

楊就回應「點闊呀!呢3樣嘢好難中架大佬!」。

條友捉字蝨。

無錯, 中哂三樣係好難
中了其中一樣...就唔係咁難。..好似以家咁....可以牙斬斬

我話下期六合彩,會開出個十以下的數字。又會有30-36既冧巴......
beebeechan 2024/7/14 23:12
亞抽水, 科學少少喇, 好冇??
抽刀斷水 2024/7/14 23:43
點都準過「天國近了」呢個預言啦。
抽刀斷水 2024/7/14 23:48
肖狗特朗普今年犯太歲有刑傷 玄學家料仍有血光之災
07月14日(日) 14:07

美國總統候選人特朗普在發表演說時遭遇槍擊,右耳受傷流血,引起全球關注。玄學家指,1946年出生,生肖屬狗的特朗普,今年犯太歲,槍擊事件正好應驗其犯刑傷之劫,而耳朵中槍更與奇門卦象相關,料他今年內仍有血光之災,更需提防小人作怪,惟對其選情有正面作用。

玄學家雲文子以奇門遁甲分析特朗普遭遇槍擊的現象,得出奇門卦象為「六合」逢「天任星」、「己儀」臨「擊刑」。她指,犯太歲的特朗普今年注定有刑傷,而奇門卦象也應驗了這個現象。當中「六合」加「天任星」代表耳朵,與今次特朗普右耳被子彈擦傷不謀而合。預期他今年會有較多波折,而這個月仍有刑傷的風險,較容易有血光之災。而「耳目」也代表親信,料他或遭遇小人,需要特別留意身邊的人。至於其受槍擊會否影響選情,她就認為反而增加其當選機會,因選民會同情弱勢,燃起選民對他的信心。

另一玄學家吳奇雲就指,特朗普的八字顯示其今年犯太歲,有刑傷及血光之災,而今個月是未月,為屬土的月份,加上特朗普的八字屬土,正好應驗其刑傷之劫。值得留意的是,特朗普的八字中,甲木是其官位,其八字有火,而今年甲辰年,甲為天干,五行屬木;辰為地支,五行屬土,沖太歲的特朗普反會因禍得福,預料今年會有突然變好之事,或與其候選美國總統相關,料其獲勝機會頗高。

雲文子認為,特朗普受槍擊正應驗奇門遁甲中「六合」逢「天任星」中耳朵的卦象。

吳奇雲稱,沖太歲的特朗普今年或因禍得福,會有預期不到的好事發生。

原文網址:肖狗特朗普今年犯太歲有刑傷 玄學家料仍有血光之災 | on.cc東網 | 港澳 https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 0714_00822_001.html

抽按:沙文對我貼七師傅模樣狄狄於懷,今次雲文子都算見得下人喇掛。
beebeechan 2024/7/15 00:06
吳奇雲稱,沖太歲的特朗普今年或因禍得福,會有預期不到的好事發生。

抽刀斷水 發表於 2024/7/14 23:48

挑.....呢條神棍抽水仲抽得離L哂譜
即係開大我嬴 , 開小你輸。

老特衰咗...係犯太歲應驗, 師傅早講中
老特「好事發生」,, 又中, 師傅一早講咗佢「因禍得福」
beebeechan 2024/7/15 00:13
玄學家雲文子以奇門遁甲分析特朗普遭遇槍擊的現象,得出奇門卦象為「六合」逢「天任星」、「己儀」臨「擊刑」。她指,犯太歲的特朗普今年注定有刑傷,而奇門卦象也應驗了這個現象。當中「六合」加「天任星」代表耳朵,與今次特朗普右耳被子彈擦傷不謀而合。

呢啲係馬後炮, 事後多孔明。

預期他今年會有較多波折,而這個月仍有刑傷的風險,較容易有血光之災。而「耳目」也代表親信,料他或遭遇小人,需要特別留意身邊的人

真係好濶下喎.....
幾乎人人都會中既預言
邊個身邊無「小人」
leefeng 2024/7/15 00:51
風水佬呃你十年八年,
今年堪輿學界一講即中,

的確比呃咗二千年的廢柴耶穌更值得相信。

基督教徒有種叫耶穌出黎咧!

返回首頁 | 登錄 | 註冊