離教者之家

原罪和一次得救永遠得救 by淚兒

[1] < [3] [4] 5 > [8]
beebeechan 2010/7/17 12:17
你就真係白痴啦, 你真係以為信左主就會減少犯罪.

Alice 發表於 2010/7/17 11:58

因為你無知,不等同無這樣的事會發生
Alice 2010/7/17 12:52
因為你無知,不等同無這樣的事會發生 <---   所以話你白痴兼無知.

咁我自己有無因為敬畏天主而減少了犯罪
唔通我自己都唔知咩?     <---- 你自己話你自己減少左犯罪唧.  你依然都係唔知其他教友有無犯罪啦.
beebeechan 2010/7/17 13:25
唔通我自己都唔知咩?     <---- 你自己話你自己減少左犯罪唧.  你依然都係唔知其他教友有無犯罪啦.

Alice 發表於 2010/7/17 12:52

起碼世間的總罪惡已少了我因敬畏天主而不犯的罪。
(就本來我會犯十項, 現只犯七項, 咁都少了三宗丫..係嘛?)
每人少犯一點罪, 世界都好一點.
匿名 2010/7/17 22:01
反基督帝國  http://www.atypical-christianity.com/anti/
Alice 2010/7/17 22:57
起碼世間的總罪惡已少了我因敬畏天主而不犯的罪。
(就本來我會犯十項, 現只犯七項, 咁都少了三宗丫..係嘛?)
每人少犯一點罪, 世界都好一點.   <---   迴避問題,  你都無回答: 你知道其他教友唸緊咩?

再同你討論都浪費時間, 你逃避現實, 迴避問題, 冥頑不靈.
beebeechan 2010/7/17 23:05
再同你討論都浪費時間, 你逃避現實, 迴避問題, 冥頑不靈.

Alice 發表於 2010/7/17 22:57

這是你的選擇, 與我無關
覺得是浪費時間便請回, 不要回來
Alice 2010/7/17 23:10
你叫我不回來就不回來?

走果個應該係你, 呢度係離教者之家, 不是基督徒網站.  直至依家, 你都無回答問題, 只係重覆咁 引用我既問題, 而且答非所問.
Alice 2010/7/17 23:11
用冥頑不靈去形容你都不夠貼切, 應該係外表係正常人 (我估), 實際上智商接近弱智.
方方土 2010/7/17 23:42
"呢度係離教者之家, 不是基督徒網站"

Alice 姐姐講得真係好.
都唔知點解仲有人屎窟痕, 蒞呢個網話傳教?
雖則話宗教自由, 你信個殺人狂魔係你的真神係你嘅事,
做乜要監人乃後要跟人講耶穌?
係要講咪死返去自已教會講囉!
出位基督徒 2010/7/18 04:15
回復 76# dye

(1) 任何人不得藉合約條款、 一般告示或 特別向某些人發出的 告示, 而卸除或 局限自己因疏忽引致他人死亡或
人身傷害的 法律責任

(3) 如合約條款或 告示看來是用以卸除或 局限因疏忽而引致的 法律責任, 則雖然某人同意或 知道該條款或 告示的 存在
, 亦不得單憑這點認為該人表示自 願承擔任何風險。

如果同曬佢地講有毒/有核彈, 千叮萬囑叫佢唔好去, 佢地仲去食/去果度. 咁就係佢地故意挑戰, 唔係疏忽.... 你對呢兩條法律的解法好似有少少疏忽喎.
出位基督徒 2010/7/18 04:19

回復 90# 方方土

都唔知點解仲有人屎窟痕, 蒞呢個網話傳教

唔係我呀呵? 我呢幾日既POST都冇叫人信教, 都係同大家傾下一D問題姐.

呢度係離教者之家, 不是基督徒網站
不過講開又講, 我係基督徒網站又見到好多離教者亂發POST倒亂架喎. 如果你要證據我有好多. 咁又點計先?
beebeechan 2010/7/18 05:04
我係基督徒網站又見到好多離教者亂發POST倒亂架喎
.
出位基督徒 發表於 2010/7/18 04:19

不用說遠的
這裡已經不少
沙文 2010/7/18 06:00
咁你解釋一下一個殺十個人的惡人, 變成只去殺一個, 九個活下
為甚麼不會是好事?
白痴的也知是好事囉 ...
beebeechan 發表於 2010/7/16 15:04

因為您計錯數咯
一個殺十個人的惡人, 變成只去殺一個,

結果係死咗11件嘛
沙文 2010/7/18 06:01
咁你解釋一下一個殺十個人的惡人, 變成只去殺一個, 九個活下
為甚麼不會是好事?
白痴的也知是好事囉 ...
beebeechan 發表於 2010/7/16 15:04

因為您計錯數咯白痴
一個殺十個人的惡人, 變成只去殺一個,

結果係死咗11件嘛
dye 2010/7/18 22:45

回復 91# 出位基督徒

Negligence has a very different meaning.  The fact that you place the bomb there IS enough.

----------------
Why do you think they made people buy third party insurance on cars, and every part of the building?

-------------
Please read the WHOLE SENTENCE

"(1) 任何人不得藉合約條款、 一般告示或 特別向某些人發出的 告示, 而卸除或 局限自己因疏忽引致他人死亡或
人身傷害的 法律責任"
beebeechan 2010/7/18 22:53
回復  出位基督徒
It IS the railway companies (company's)fault if it has not place (placed) a 'reasonable' safeguard against it (its) happening.

dye 發表於 2010/7/18 22:45

Now, should I blame the web administrator for allowing you to put up post written in improper English?
有時, 是你責任就不要推在別人身上
dye 2010/7/18 22:58
I did not cased any injury or death by posting in incorrect grammar.

Read.  Idiot!
beebeechan 2010/7/18 23:02
I did not cased any injury or death by posting in incorrect grammar.

Read.  Idiot!
dye 發表於 2010/7/18 22:58

I did not cased (cause?) any injury or death by posting in incorrect grammar.
匿名 2010/7/18 23:15
教友有無犯罪, 你自己都唔知啦. 佢地個腦唸咩, 你都唔知啦.
匿名 2010/7/18 23:16
咁我自己有無因為敬畏天主而減少了犯罪
[1] < [3] [4] 5 > [8]

返回首頁 | 登錄 | 註冊