離教者之家

所有人反對我自殺

< [1] 2 [3] >
抽刀斷水 2024/2/14 00:30
回覆  抽刀斷水
您應該先睇work opportunities而唔係根據住屋揀地方,冇得撈,間屋幾抵都冇用 ...
沙文 發表於 2024/2/13 20:37

依家好多年輕人可以上網搵到食,教廣東話/拍片賺views,具體我就唔識,年輕人或者知道點做。

數碼遊牧|可以邊工作邊周圍去旅行?數碼遊牧入門指南 (planto.hk)

How to Become a Digital Nomad: Pros, Cons, and Common Jobs (flexjobs.com)
沙文 2024/2/14 02:07
咁您搞掂咗您個channel先,住邊都得啦。美國屋中位數因state由<30萬至80萬不等。califonia同Hawaii最貴,Alabama, Arkansas, Illinois, Indiana,
都屬於平, 最cheap係West Virginia
沙文 2024/2/14 04:57
FYI: cheap州全在bible belt.

God knows why
抽刀斷水 2024/2/14 10:15
回覆 24# 沙文

耶L會令人生活唔自在喎,呻吟聲大啲都被投訴
沙文 2024/2/14 10:23
屋價跌梗有原因咖嘛。唔信問下施老闆
哈佛專家 2024/2/15 10:48
原來精神錯亂也不可以自殺。這是密宗的教導。要堅持下去。自殺的話會很苦。

現在我許多時候沒有宗教信仰,但密宗及觀音的影響還在。有時密宗及觀音會加持。
沙文 2024/2/15 16:08
精神錯亂唔識聽密宗教導,咁密宗教導有乜用呢
抽刀斷水 2024/2/15 19:36
回覆 28# 沙文

人地都話精神錯亂,你啲問題咁logical叫人地點答喎。
沙文 2024/2/15 20:32
我嘅logic係咁,若果一個人知道自己係傻嘅,咁佢就會儍得曬
哈佛專家 2024/2/15 22:21
我真的試過好多次精神錯亂。密宗無法保證我不會精神錯亂。但密宗一定保證我不會自殺。密宗真的很厲害。我試過好多次想自殺,但密宗成功阻止我自殺。現在我已經100%殘廢,只能申請入住護理宿舍,安度晚年。

即使是真的精神錯亂也不能自殺。這是密宗的教導。即使真的共產黨統治香港及沒有民主自由,也不能自殺。這也是密宗的教導。自殺的話會很苦。

今天收到通知,我申請的護理宿舍已經批准。遲些我會入住宿舍,安度晚年。我已經五十多歲,應該可以在六十歲以前去世。去世後希望在台灣轉世,因為台灣的佛教很興盛。

我不是不信耶穌。如果我信耶穌,我就要放棄觀音。這個我真的做不到。我認為上帝及聖母瑪利亞及耶穌基督全部是觀世音菩薩的化身。我是這樣看的。

我已經知道,我很可能在過去世曾經受不住共產黨的迫害而自殺,造成今世的後遺症。那麼我就要努力不要自殺。自殺真的會很苦。西藏密宗絕對禁止自殺。本來我有可能在20歲至25歲自殺,是佛教及觀音救了我。觀世音菩薩真的救苦救難。密宗也是不可思議的。謝謝。
哈佛專家 2024/2/15 22:27
現在我不會支持共產黨及民建聯。我已經100%殘廢,對社會沒有影響力。

我的精神錯亂係,有時會嚴重精神錯亂。過一段時間後,又精神恢復正常。再次精神錯亂,再次精神恢復正常。我真係有試過精神錯亂。
沙文 2024/2/16 06:45
回覆 31# 哈佛專家

點解您對於信乜教嘅態度,同我對女人一樣?
其實您前世只係冇用腦,方法錯誤。辦法總比困難多,佛教徒想埋單,可以唔駛自殺嘅。
嗱,佛教encourages布施,係六度波羅密之首。
佛祖割肉餵鷹,之所以只需割一忽肉而非成個佛祖食L曬,係因為當時traded with 白鴿。細細隻:https://cbetaonline.dila.edu.tw/zh/T0152
只要找到大隻動物,將自己布施畀佢,,咁就佛教乜宗教義符合。
global warming, 北極熊難揾食,瘦過新馬仔:
去北極揾一隻,剝光豬喺佢面前...
咁係熊殺佛教徒而唔係教徒自殺,但又有即場埋單再投胎果效。

唯一要擔心的是成功轉世臺灣後,主上於同年下令武統,造化弄人好L難講

哈佛專家 2024/2/16 15:19
哈哈
沙文 2024/2/16 17:20
係咪學到嘢呢? 密宗幾厲害都阻止唔到你布施掛?
哈佛專家 2024/2/16 17:34
哈哈
哈佛專家 2024/2/17 01:53
我好像仍然有些精神失常
沙文 2024/2/17 01:53
您笑番就得咖啦。每逢我老婆被我激親,depression 要生要死,我都係引佢笑,一笑番就冇事。原來您都係咁。
哈佛專家 2024/2/17 03:38
我只能笑一陣。我仍然繼續有些精神失常。我真的很喜歡民主自由,真麻煩。
沙文 2024/2/17 13:18
您加入共產黨之後佢地就會快尐收皮。大家反對您自殺係有原因嘅。
哈佛專家 2024/2/17 22:10
我認為共產黨是魔鬼撤旦的化身,我不可以加入共產黨,會著魔的。
< [1] 2 [3] >

返回首頁 | 登錄 | 註冊